PowerMama Oldenzaal

PowerMama Oldenzaal

Wij zijn er voor alle Mama’s (to be) in Oldenzaal en omgeving die tijdens de zwangerschap en na de bevalling veilig in een prettige omgeving willen werken aan hun lijf.

Als je tijdens je zwangerschap of na je bevalling wilt sporten en niet weet waar je rekening mee moet houden, kunnen er blijvende lichamelijke klachten ontstaan. Gemiddeld één op de vier volwassen vrouwen heeft last van klachten aan de bekkenbodem zoals ongewild urineverlies tijdens inspanning en drie op de tien vrouwen houdt na de eerste zwangerschap een lichte diastase (wijking van de buikspieren). Bij meerdere zwangerschappen neemt de kans op een diastase toe. Een verzakking of prolaps is ook een nare klacht die kan ontstaan door verkeerd trainen.

Om dit te voorkomen hebben je buikspieren en bekkenbodemspieren tijdens en na de zwangerschap extra aandacht nodig. Als je buikspieren na de bevalling nog niet hersteld zijn of je bekkenbodemspieren nog niet sterk genoeg zijn is het van belang daar éérst aan te werken. Tijdens de trainingen van het PowerMama Programma wordt hier door middel van verschillende oefeningen aandacht aan besteed.

Het doel van de trainingen is om fit te blijven tijdens je zwangerschap en je na de bevalling klaar te stomen om (weer) deel te nemen aan reguliere trainingsprogramma’s. Je hebt na afloop een goede basis opgebouwd op het gebied van kracht en uithoudingsvermogen en je weet waar je op moeten letten tijdens het sporten. Zo beheers je een goede ademhaling, co-contractie spierkorset en heb je een goed bewegingspatroon.

Wat houdt het PowerMama programma in?

Het trainingsprogramma richt zich op het opbouwen van kracht en uithoudingsvermogen. We starten met uitleg over houding, diastase en bewegingspatronen. Ook bespreken we de zwangerschap en bevalling en de gevolgen die je daar van kunt ondervinden. We bekijken wat jouw sterke en zwakke kanten zijn en waar je meer aandacht aan kunt geven.
Tijdens de trainingen werken we aan een sterke core, het versterken van grote spiergroepen en de bekkenbodemspieren. Dit alles door middel van functionele bewegingen. De PowerMama Programma’s zijn afgestemd met een verloskundige en een bekkenfysiotherapeut. De trainingen worden gegeven door een gecertificeerde trainer die gespecialiseerd is in sporten tijdens en na de zwangerschap.

De PowerMama Programma’s zijn voor alle mama’s (to be):

 • Die zwanger zijn
 • Die recent bevallen zijn (vanaf 6/8 weken)
 • Die nog niet eerder gesport hebben na hun bevalling.
 • Die een (blijvende) diastase hebben
 • Die last hebben van bekkenbodemproblemen (incontinentie/verzakking)
 • Die specifiek extra aandacht willen besteden aan hun bekkenbodem en buikspieren.

Veel vrouwen willen gedurende de zwangerschap blijven sporten en na de bevalling zo snel mogelijk weer fit zijn. Een zwangerschap en bevalling vragen echter heel wat van je lichaam. Het is dan ook verstandig om voldoende rust te nemen en het sporten tijdens en na je zwangerschap verantwoord aan te pakken.

Hoe doe je dat? Wij gaan je helpen!

Lesaanbod:

Bij PowerMama Oldenzaal bieden we programma’s voor de verschillende fases in deze bijzondere tijd.

 • De PowerMama training is voor zwangere en bevallen dames. De lessen lopen het hele jaar door en je kunt instromen wanneer je wilt. Een intake wordt sterk aangeraden. Tijdens de intake behandelen we: verandering van hormonen, houding, ademhaling, core, bekkenbodem en eventuele klachten daaraan.
 • De 4 weekse Core Restore cursus is specifiek voor (recent) bevallen dames.
 • Personal training. 1 op 1 begeleiding met een op maat afgestemd programma voor jou!

PowerMama Training

Een sportieve zwangerschapscursus. We combineren fysieke training met theorie.
In deze cursus komt aan bod:

 • Elke week functionele krachttraining zodat je fit en sterk blijft.
 • De theorie omtrent de zwangerschap: wat verandert er fysiek en welke aanpassingen zijn nodig?
 • Hoe kun je sporten weer oppakken na de bevalling en wat moet je weten over je herstel.
 • Wat zijn alarmbellen en veel voorkomende klachten.

Je kunt deelnemen vanaf 12 weken zwangerschap.

Praktische informatie

Waar?

Buiten bij de Windroos in Oldenzaal, Larikstraat 11
Wanneer het erg slecht weer is kunnen we binnen trainen, maar als het mogelijk is zijn we altijd buiten. (Er is een toilet aanwezig)

Wanneer?

Maandag 19:30-20:30uur

Kosten?

€135,- 10-rittenkaart
€16,- Losse les
€35,- Persoonlijke intake

Aanmelden?

Aanmelden kan via het contact formulier, per e-mail (info@outtt.nl) of neem contact op met Wendy voor meer informatie: +31 6 46204526

powermama

PowerMama Core Restore, 4 weken

Ben jij (recent) bevallen en wil je het sporten weer oppakken. Vind jij het belangrijk de training weer rustig op te bouwen met aandacht voor herstel van de buikspieren, de bekkenbodem, houding en mobiliteit. Dan is de Core Restore training de eerste stap op weg naar herstel.

Tijdens de Core Restore leggen we de nadruk op het herstel van het spierkorset, de buikspieren, (mogelijke) diastase, de bekkenbodemspieren en de mobiliteit. We werken aan een solide core waarop je zelf verder kunt bouwen. De lessen hebben een lage intensiteit en zijn bedoeld voor rustig herstel na je bevalling.

Het PowerMama® Core Restore Programma is voor alle mama’s:

 • Die recent bevallen zijn (vanaf 6/8 weken na een vaginale bevalling, 8-10 weken na een keizersnede)
 • Die nog niet eerder gesport hebben na hun bevalling.
 • Die een (blijvende) diastase hebben
 • Die last hebben van bekkenbodemproblemen (incontinentie/verzakking)
 • Die specifiek extra aandacht willen besteden aan hun bekkenbodem en buikspieren.

In deze cursus komt aan bod:

 • We beginnen bij de basis zodat jij vanuit een sterk fundament kunt doorbouwen.
 • We doen een diastasecheck, buikspieronderzoek en houdingsanalyse.
 • We trainen de buikspieren, bekkenbodem en hebben ook aandacht voor mobiliteit.
 • Hoe kun je sporten weer oppakken na de bevalling en wat moet je weten over je herstel.
 • Wat zijn alarmbellen en veel voorkomende klachten.

Plek voor 4 deelnemers per cursus.

Praktische informatie

Waar?

Binnen en Buiten bij de Windroos in Oldenzaal, larikstraat 11
Voor sommige onderdelen van de cursus zullen we binnen zijn. Waar mogelijk gaan we lekker naar buiten (Er is een toilet aanwezig)

Wanneer?

Maandag 18:15uur-19:30uur

Start:
Neem contact op voor info over de volgende cursus

Kosten?

€75,-

Aanmelden?

Aanmelden kan via het contact formulier, per e-mail (info@outtt.nl) of neem contact op met Wendy voor meer informatie: +31 6 46204526

powermama

Powermama personal training

Heb je toch liever 1 op 1 training neem dan contact met me op. We plannen een vrijblijvend gesprek en gaan samen sparren over je doelen en de mogelijkheden die er zijn.

GRATIS PROEFLES

Meld je aan!